Eveniment – „Marturii din temnitele comuniste”

Impus fortat de armata rosie „eliberatoarea” in urma intelegerii de la Ialta, regimul comunist reprezinta cea mai neagra fila din istoria Romaniei.

Peste un milion de romani au avut de suferit in urma represaliilor comuniste. Studenti, elevi de liceu, profesori universitari, doctori, tarani obisnuiti, elitele societatii, au fost condamnati la zeci de ani de inchisoare pentru indrazneala de a se impotrivi fiarei. Sute de mii de romani au pierit in inchisorile comuniste, in urma torturilor si batjocurilor aplicate de sistem, sau in munti, luptand curajos pentru libertate si astepand interventia occidentalilor.

Experimente de reeducare, precum cel de la Pitesti, au esuat. Cei ce au supravietuit, desi au indurat zeci de ani, nu au renuntat la crezul lor, devenind marturisitori ai adevarului, iar cei ce au cazut in inchisori au devenit martiri, murind pentru credinta lor.

Asociatia Cetatea Neamului va invita in data de 12 martie 2022, incepand cu ora 15 la conferinta „Marturii din temnitele comuniste” , avandu-l ca invitat special pe Presedintele Asociatiei Fostilor Detinuti Politici din Romania – filiala Arad, Ciobâncan Vasile.

Programul va cuprinde: conferinta cu sesiuni de intrebari si raspunsuri, recitare de poezii scrise de detinutii politici, moment artistic cu cantece scrise in inchisorile comuniste.

Evenimentul va avea loc in sala festiva a Liceului Tehnologic Stefan Hell de pe Strada Ghioceilor Santana.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *