Ruga – Radu Gyr (TUDOR)

Vizionati pe canalul nostru de YouTube piesa Ruga

Cetatea Neamului va prezintă interpretarea poeziei Ruga, scrisă de către Radu Gyr, interpretată de camaradul nostru Tudor. Piesa este un omagiu adus victimelor din inchisorile comuniste si famililor lor care isi asteptau copiii acasa si care, pentru simplul fapt ca au fost rude cu cei care s-au impotrivit sistemului criminal, au fost hartuit neincetat. Poezia face referire la „starea de asediu” în care se afla țara în timpul dictaturii comuniste, perioada în care oameni de seama au sfârșit prin a fi schinguiți și omorâți în cele mai odioase moduri în temnițe, lagăre de muncă și prin munți.

„Un om legendar şi reprezentativ al acestor vremuri, un mare poet care a încrustat în trupul său şi a cântat în poezia sa toată pătimirea unei generaţii, un munte de suferinţă, de demnitate şi de disperare – acesta este Radu Gyr” .

Versuri: Radu Gyr
Muzica: TUDOR

~ Luptă pentru neamul tău ~

Cetatea Neamului este o mişcare naţionalist-creştină din judeţul Arad, înfiinţată în anul 2019, care îşi propune să reaprindă flacăra spiritului naţionalist în sufletele românilor.

YT:
https://youtube.com/channel/UCrM_xet8…
FB:
https://m.facebook.com/CetateaNeamului/
Instagram:
https://www.instagram.com/cetateaneam…
Telegram:
https://t.me/cetateaneamului

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *