Cele 7 cuvinte către tineri

O dată cu dărîmarea Bisericii Enei din inima Bucureştiului (1 mai 1977), Părintele Calciu îşi începe lupta făţişă cu regimul politic scelerat şi cu complicii acestuia din sînul Bisericii. Cele 7 cuvinte adresate tinerilor au fost rostite în Postul Mare, în fiecare din cele 7 săptămâni, fie în incinta Bisericii Radu-Vodă, fie pe treptele acesteia (atunci cînd superiorii i-au încuiat biserica – şi pe seminarişti în dormitoare! – pentru a-l împiedica să predice mai departe). Cu toate hărţuielile Securităţii şi ale propriilor superiori, auditoriul devenea din ce în ce mai numeros: liceenilor, seminariştilor şi studenţilor în Teologie li s-au adăugat, de la o săptămînă la alta, tot mai mulţi tineri din mediile laice, în cea mai mare parte studenţi ai altor facultăţi şi institute din Capitală. Părintele avea să fie supus mai întîi şicanelor curente, urmăririi, ameninţărilor şi calomniilor, pentru ca, în cele din urmă, să fie arestat (la 10 mai 1979), judecat şi condamnat la 10 ani de închisoare, sub nişte capete de acuzare ridicole şi fictive, “vina” sa fiind de fapt aceea de a fi strigat adevărul întreg, fără ocolişuri sau menajamente.

Noi, tinerii de la Cetatea Neamului și Asociația Sat Concept am dat curs unei ,,Chemări,, care depășește starea noastră umană, pentru a fi niste unelte în mâna Creatorului, care să mai demonstreze încă o dată( daca mai era nevoie ) că Adevărul, Dragostea și Credința vor învinge întotdeauna. Adică la ani distanță, la zeci de kilometri distanță, în coapsele altor minți , prin gurile altor oameni, prind din nou viața Cele 7 Cuvinte către Tineri ale Părintelui Gheorghe Calciu.

În fiecare săptămână, în ziua de miercuri din postul mare vom fi prezenți pe rând în 7 localități de pe Valea Crișului Alb.

  • 02 Martie 2022, ora 18:00 – Sântana, Centrul Misionar-Cultural „Sfântul Nicolae „, Biserica Ortodoxă Sântana II
  • 09 Martie 2022, ora 17:00 – Pâncota, Așezământul cultural
  • 23 Martie 2022 – Ineu
  • 30 Martie 2022 – Sebiș
  • 06 Aprilie 2022 – Gurhonț
  • 13 Aprilie 2022 – Hălmagiu

Vino să iei parte la minune și vei fi chiar și tu o minune!

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *