Drumul Iancului 2022

🇹🇩🇹🇩🇹🇩🇹🇩
Și anul acesta, amintirea Crăișorului ne-a adus la Vidra de Sus, de unde, impreuna cu Asociatia Sat Concept și Asociatia Neamunit România, am pornit pe drumul-simbol al eroului român Avram Iancu. Pornind de la casa memoriala, din satul său natal Vidra de Sus, Drumul Iancului ne-a adus la Dealul Crisului, unde ne-am oprit la troița ridicată de Neamunit Romania in cinstea lui Iancu Aram iar seara am innoptat la Bulzestii de Sus, dupa 24 de kilometrii parcurși pe jos.

☦️Sâmbătă am participat la slujba de sfințire a picturii din Biserica Ortodoxă din Panteonul Moților de la Țebea, aceea fiind oficiată de ÎPS Laurențiu Streza – Mitropolitul Ardealului, PS Andrei – Episcopul Covasnei și Harghitei, PS Nicodim – Episcopul Severinului și Strehaiei, PS Siluan – Episcopul Ungariei, PS – Episcopul Devei și Hunedoarei împreună cu sobor de preoți și diaconi.

🏞️Duminica, Drumul Iancului a continuat cu plecarea din Bulzeștii de Sus, oprindu-ne la Biserica Ortodoxă din Baia de Criș pentru a participa la Sfânta Liturghie. Intr-un final, dupa zeci de kilometrii am ajuns la mormântul Crăișorului în cântec și cu steagurile fluturânde, pentru a ne inchina și a-l omagia pe cel cea fost Avram Iancu, eroul românilor de pretutindeni, Crăișorul Munților.

👥Drumul Iancului nu se rezumă doar la distanța pe care am avut-o de străbătut. Drumul în sine este un pelerinaj care ne întărește iubirea de neam și credința în Dumnezeu, ne leagă unii de alții prin trăirea comună a acestor sentimente. În cântec și în marș am ținut vie memoria Crăișorului iar duhul său viu ne-a urmat pe tot parcursul acestui pelerinaj. Le mulțumim fraților de la Asociația Sat Concept și Asociației Neamunit pentru organizarea Drumului Iancului și ne bucurăm ca am avut prilejul de a-l străbate alături de acești oameni minunați.

Trăiască duhul lui Iancu

Trăiască moţul între moţi

Câmpia Libertăţii spune

Că Avram Iancu suntem toţi

#NEAMUNIT#CETATEANEAMULUI#SATCONCEPT#AVRAMIANCU#TEBEA#ROMANIA

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *