Drumul Iancului – Ediția 2021

Asociațiile Neamunit, Sat Concept, Liga Studenților de la Iași, Vatra Românească și Cetatea Neamului la casa memorială a Crăișorului din comuna Avram Iancu, Alba Iulia

Avram Iancu, eroul moților, eroul românilor de pretutindeni. Un nume pe care toți românii ar trebui să-l poarte în sufletele și rugăciunile lor. Avram Iancu reprezintă lupta românilor din Ardeal pentru apărarea credinței, identității, tradițiilor și valorilor străvechi românești. Crăișorul a fost cu noi pe acest drum, l-am simțit alături de la inceput până la sfârșit.

Cetatea Neamului pe Drumul Iancului – 12 Septembrie 2021

Anul 2021 ne-a adus pe „Drumul Iancului”, o inițiativă a unor oameni cu iubire de neam și de valorile bogate ale acestuia, de a menține vie duhul eroului ce a fost odata, Avram Iancu, Crăișorul munților. Drumul Iancului început la Vidra de Sus, locul nașterii eroului moț, parcurgând pe jos aproape 40 de kilometri și făcând un popas la Bulzeștii de Sus, ajungând la Țebea pentru a participa la comemorările anuale la mormânt crăișorului.

Membrii organizației la Casa Memorială Avram Iancu

Prin păduri străvechi, mărșăluind pe ritmul cântecelor naționaliste, duhul Iancului a fost alături de noi, pe același drum parcus însuși de el odată. Am cunoscut oameni minunați, camarazi cu care am rezonat în spiritul neînfricat al luptătorului moț. Prin Drumul Iancului ne-am dezvoltat spiritul camaraderesc și ne-a adus mai aproape de obiectivul nostru, anume desăvârșirea identității naționale a tineretului românesc.

Prin pădurile țării moților…

Ne așteptăm ca anul acesta, Drumul Iancului sa fie parcurs de și mai mulți tineri, care sa țină vie memoria lui Avram Iancu și să cânte celebrele versuri:

Trăiască duhul lui Iancu
Trăiască moţul între moţi
Câmpia Libertăţii spune
Că Avram Iancu suntem toţi

Stăm drepți în fața mormântului eroului național

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *